Thursday, November 12, 2015

Granen stod så grön och grann i skogen

Det var väldigt skönt att lägga sig i en rktig säng igår kväll och jag sov gott i natt. Ända till sjutiden, så min ensamma stund vid köksbordet blev kort. Sedan hade vi en lång lugn förmiddag ända till fram mot lunchdags då Anders kom från jobbet. 


Vi åt och sedan blev vi lite mer företagsamma. Jag gjorde ju en stomme till  en julbock härom året och den ska kläs med granris. Och svåger Anders brukar skapa utetomtar av en strut granruskor, som toppas med en röd luva. Granris finns i skogen. 


Faktiskt i en så överflödig mängd och en del måste gallras för att övrigt ska växa sig starkt. När vi varit och gallrat ett tag for vi hem och la allt ris på köksbänken varpå vi ställde bocken på köksbordet och började klä den. 


Det blev riktigt bra till sist och när vi var färdiga trädde vi på en ny fin slinga med lysdioder, som blinkade och pulserade och fick fram en riktigt tjusig julbock, som vi genast ställde ut. Samtidigt satte vi upp uteljus i en fin liten tall så nu är allt klart inför advent för svämor. Fast ikväll lät vi dem allt lysa.




Sist kom Kicki och Jonny på besök och vi satt länge och pratade vid köksbordet tills de var tvungna att gå hem. Dessa stackars människor jobbar ju och de har heller ingen begravnng att ta ledigt för i morgon.

No comments: