Friday, November 27, 2015

En stilla dag

Inatt sov det lilla barnet ända till kl sex och strax efter vaknade även jag. Sedan hon fått en första frukost och sedan jag varit nere och köpt min frukostcroissant, somnade vi båda om och statt inte upp förrån vid halv tio. Vädret var lite gråkallt och ruggigt. Det inbjöd inte till barnvagnspromenader. I stället tog jag mig före att åka upp till Père-Lachaise och vandra runt där en bra stund.


Där finns långa fina, stensatta gator med många pampig gravmonument. Det ena mer påkostat än det andra. Men många gravat har också slitits hårt av tidens tand. Som den på bilden nedan. Någon har dock varit och skrapat bort mossan så kanske det ännu finns människor som minns de som vilar där.


Samtidigt som jag traskade omkring på denna kyrkogård, större än hela Remmene, var det begravning där, för den sista i mammas generation, moster Lisa. Det kändes rätt bra att gå omkring här just då och minnas henne och senare fick jag följande bild av kära syster. En bild av en fräsch vit kista, som snart skall förvandlas till aska även den.


Från kyrkogården tog jag metron till en  hållplats några kvarter från Erika. Därmed kunde jag kila in och handla till kvällens middag. Entrecôte/rökt lax och rotsaksgratäng. Jag stannade också till vid ett litet boulangerie och köpte mig en baguette varefter jag intog följande, mycket smakliga och enkla lunch.


Eftermiddagen tillbringades sedan i stillhet och med umgänge med lilla underverket, som fann sig förunderligt väl i närkontakten med morfat.


Fast ännu bättre känns det förmodligen i pappas starka armar.


När det slutligen blev kväll lagade jag till min rotsaker och sedan åt vi en god och trivsam supé under vilken lillan sov tryggt och stilla i soffan ända tills vi ätit färdigt. 


Vi har numera inte tid att gå ut och äta men tycker alla tre att det här ser ganska så restaurangmässigt ut också.


Till dessert plockar sedan dottern fram en 18-årig gammal irisk whiskey, som slutgiltigt kör morfar i säng denna kväll. God Natt!











No comments: