Tuesday, November 03, 2015

En vanlig tisdag

Efter en lite småslö morgon begav vi oss ut till stugan, vovven och jag, dit vi kom vid elvatiden. jag ville gärna testa om den plastback på hjul, som vi köpte på IKEA, skulle passa i jordkällaren. Det gjorde den precis och mycket belåten fyllde jag lådan med mina aktuella kylvaror. Temperaturen ligger stadigt runt 8 plusgrader, fast det gör den ju utomhus också. Dock med betydligt större variation.


Sedan åt jag lunch också. Det var lite därför jag for ut eftersom jag hade både fiskbullar och kassler i källaren, och dessa borde tas om hand. Fiskbullar är bland den tråkigaste mat jag vet, men ack så mager. När jag satt där och åt kom jag på mig själv med att ha iPaden uppställde framför mig och i den en bild på barnbarnet på väg hem. Så fjollig man kan bli. Hur som helst blev fiskbullarna mer uthärdliga.


När jag ätit for jag hem och fortsatte rota bland 1700-talsförfäderna tills det var dags att åka till kören. Vår körledare kom dit och var lite ur slag. Hon meddelade direkt att hennes far hade dött förra veckan och stämningen blev lite dämpad. Jag passade då på att kvittera med att jag kände till en ny medborgare, som kommit till jorden och faktum var att stämningen lättade direkt.

No comments: