Saturday, November 07, 2015

Invitationsdepartementet!

Ikväll har vi så haft den middag för två helt främmande människor, som vi sett fram mot så länge. Det blev precis så trevligt. som vi hade hoppats och trott. Två unga människor i mina barns ålder, som tvingats lämna sitt land av skäl vi inte kan ta till oss här i lugna Sverige. Hon hade en bakgrund som modersmålslärare och rektor på ett gymnasium i sitt hemland och han var jurist.


Tyvärr kunde han väldigt bra engelska medan hon stapplade sig fram på färsk SFI-svenska. Tyvärr skriver jag, för det är inte lätt för engelsktalande att lära sig svenska när alla svenskar talar så bra engelska, och så gärna. Denna gång blev det kanske att vi också talade lite väl mycket engelska men vi enades om att nästa gång ska det bli mer svenska. För en nästa gång känns det naturligt, att det ska bli.


Vi har inte gjort så mycket mer idag än att förbereda oss för kalaset och nog har det känts lite pirrigt. Anna skötte det mesta städandet medan jag fixade maten. Äppelkaka och äkta vaniljsås till dessert men det visade sig vara helt onödigt, för hon hade med sig tårta eftersom hon fyllde år idag. Men äppelkaka och vaniljsås står sig till i morgon. Det gjorde dock inte tårtan...


Som huvudrätt valde vi också något äktsvenskt, pannbiff med lingonsylt och brunsås. Den smakade fantastiskt gott om jag får säga det själv. Sedan hade vi köpt hem frukt och godis till deras sjuårige son men han hade feber och stannade hemma. Därför stannade de inte så väldigt länge och redan efter drygt två timmar skjutsade vi hem dem. Det uppskattades för deras hemresa skulle tagit en timme med t-bana och en dryg kvart med bil.


Anna följde med också för vi hade ett ärende hem till Gabbies där de firade mammans födelsedag idag och vi hade en present till henne. Deras fest var dock lika kortvarig som vår så de lämnade Gabbies precis när vi var på väg dit. Men vi mötte upp utanför mammans port och lämnade över våra presenter, ett par adventsljusstakar, som vi köpte på rea för ett år sedan. Det blev en alldeles lagom långt födelsedagsfirande och nu sitter vi hemma och ser på "Så mycket bättre" i efterhand.

No comments: