Tuesday, November 17, 2015

En målerisk dag

Vi hade lite sovmorgon i morse eftersom Anna inte började förrän tio. Sedan dröjde det ytterligare en stund innan jag kom iväg ut till stugan eftersom jag hade lite korrespondens att sköta. När jag sedan väl närmade mig "vår" väg, så var det stopp där på grund av arbete med en kabel. Jag fick alltså parkera nere vid badplatsen och gå upp till stugan. En promenad på tio minuter, som kändes alltigenom vederkvickande.


Först satt jag bara och njöt av tystnaden och friden, fjärran från all världens ondska, med endast en kopp kaffe och några tända ljus i sällskap. Jag känner varje gång jag sitter så där, en förundran över att just jag skall kunna ha det så bra. Jag också hur inspirationen så sakteliga kom krypande. Jag ville ta fram block och färger och börja måla. När jag träffade kusin I tidigare i höst, hade han med sig massor av gamla bilder från Remmene och av dessa hade jag valt ut en svår bild, som jag ville testa.


Bilden är svår så till vida att den innehåller en mängd grönt i olika nyanser, buskar, träd, gräs och allt det kan bli en enda grön gröt om man misslyckas. Efter att ha intagit en stärkande lunch med kokt fisk, smält smör och pepparrot dukade jag av bordet och tog fram mina målargrejor. Snart nog började det skymma och jag fick tända stormlyktan, jag fick av svärmor i förfjol och som lyser så enormt.


Det blev ett starkt ljus och jag kom igång riktigt bra med min bild. Fram mot halv sex fick jag dock bryta och ge mig iväg till kören. Det kunde jag besparat mig för vi hade ingen ledare idag utan fick öva själva. Det gick inge' bra även för även om vi kunde våra stämmor, så var det ingen som talade om när vi skulle börja och sluta. Fördelen idag var dock att vi var klara så tidigt att jag kunde åka och hämta Anna i Skärholmen: Det var ju fotboll ikväll och då slutar vi alltid tidigare. Anna hoppade in och köpte sushi på hemvägen så vi slapp laga mat och nu sitter vi och ser hur Sverige fortfarande leder med 1- 0

No comments: