Saturday, November 28, 2015

En eftermiddag i återhämtningens tecken

Efter en förmiddag, som fullkomligt sög must och märg ur min arma lekamen, följde en eftermiddag i återhämtningens tecken. Sedan jag ätit min välförtjänta lunch och sovit en välbehövlig middagssömn steg jag upp och skådade in i framtiden. 


Ikväll skulle det bli tortellinis i ädelostsås men vad skulle vi ta som dessert? Det var ju i alla fall lördag. Valet föll snabbt på det bageri nere på gatan, vars skyltfönster jag så ofta passerat med alla dess läckra bakverk. 


Jag ilade ner och köpte tre "pattiserie" och ägnade sedan tiden åt umgänge med barnbarnet. I den mån det lät sig umgås med. 


Jag gjorde också i ordning den sista bilden i den serie akvareller jag gav Erika om barnets förmödrar fem generationer bakåt. Så långt bak finns det bilder på kvinnolinjen. Det saknades bara den sista, den på lilla Eowyn, men den kom dit ikväll. 


Och så här ser alltså barnbarnets blad ut i det som jag kallat sagan om Mitokondrien. Jag är själv med på sista bilden. Det är jag som står och kör ångloket. Och det är Anna som virkat filten i vaggan. 


Vår supé vart lite sen eftersom lilltjockisen ville vara med så länge som möjligt. Till sist inledde vi dock vår måltid med en laxtartar ackompanjerad av en flaska vin. De två små flaskorna är ingalunda vin utan var sitt raffinerat salt- och pepparkar. 


Och efter huvudrätten och sedan vi hämtat andan en stund avslutade vi måltiden med våra läckra bakelser. De var värda att vänta på. 


No comments: