Thursday, January 28, 2016

Avjulat

Idag började vi tidigt. Anna behövde vara i skolan i god tid innan 8 och själv skulle jag vidare ner till favoritbutiken Fogas och köpa fotogen. Nu när man kan köra bilen ända fram till den vanliga parkeringen, är det idé att köpa hem och bära upp dessa tunga dunkar. De behövdes verkligen idag för det blåste hårt och ett iskallt regn, som efter ett tag blev snöblandat, slog mot fönstren.


När jag suttit och värmt mig ett tag (i sällskap med en liten semla) kände jag att jag inte sovit riktigt färdigt utan tog in kaminen i storstugan, värmde upp den en stund och kröp ner och lade mig sedan att sova en timme. Oerhört mysigt. Utsövd och klar började jag nu plocka undan julen och det var betydligt lättare än att ställa fram den. Nu behöver man ju inte städa och alla året-runt-sakerna står på brickor och är klara att ställa upp.


När allt var klart åt jag lunch och satte mig sedan att leka med alla de ljusstumpar, som bildats under julen. Jag placerade småljus i och på stumpastaken som snart spred både värme och ljus på verandan. Sedan blev jag sittande och såg skymningen falla tills det var dags att fara iväg till styrelsemöte i kören.



Det var medan jag väntade detta som jag fick finbesök. En sparvhökshanne kom och satte sig i rönnen utanför men jag hann inte fotografera den innan den flög sin väg. Så jag sätter ut en lånad bild av denna granna fågel.


Själva styrelsemötet gick bra och jag fick se vilka normer som gäller där. Först möte och sedan trerätters middag. Det beslöts att jag skall ha styrelsemötet nästa gång så då får jag fundera ut något att bjuda på . Det ska bli kul. Man får 600:- av föreningen och det skall nog räcka till något gott. Funderar på fläsklägg och rotmos till huvudrätt. Rustik mat för stadiga karlar.

1 comment:

Anonymous said...

Du har till fullo njutit av julhelgen ända till lillejulen/ syse