Saturday, January 02, 2016

Välsignade vovve

Jag har sagt det många gånger förut, men det förtjänar att upprepas - det är härligt att ha en hund att skylla på, när det drar ihop sig till shoppingturer. Idag kunde folket här inte längre behärska sig utan drog iväg till det nya stora lyxiga köpcentret. Och allt detta slapp jag tack vare en liten vovve, som inte kan vara ensam.


Vi fick vara hemma i flera timmar och ha det lugnt och skönt. Ute föll snöflingor, stora och ulliga, och inne var det varmt och skönt och gott och vi var fjärran från allt vad shopping heter. När folket så småningom kom tillbaka hade de med sig sallad och pizza från näringsstället nere om hörnet och vi unnade oss en god middag innan nästa programpunkt tog vid.


Jag hade nämligen ordnat så att vi kunde besöka kusin JK i deras nybyggda maffiga hus utanför stan. De är båda mycket trevliga människor, men tydligen passade besöket inte alla i gänget. Någon tyckte med ålderns rätt att det var lite sent och tvekade. Dock följde alla med och vi fick en mycket trevlig kväll, som huvudsakligen ägnades åt att lägga färdigt ett pussel, som värdfolket påbörjar för ett par dagar sedan.


Det lyckades perfekt och när allt var klart satt vi länge och pratade. Det visade sig att frun i huset var väldigt intresserad av pelargoner och visade en bok hon fått i julklapp om detta ämne. Såsom en ren slump hade jag idag upptäckt att en av mina exklusivare pelargoner, en vit stjärnpelargon, börjat blomma. Eftersom det är för tidigt hade jag klippt bort blommorna, satt dem i en vas och fotograferat dem. Det var kul att kunna visa den bilden för en intresserad värdinna.

No comments: