Monday, January 18, 2016

Vardag igen

Det känns som att vardagen började idag och det kändes bra. Anna och jag åt frukost och sedan vilade jag lite en gång till innan vovven och jag for ut till stugan. Det var kallt (-5) och vackert men jag stannade inte så länge ändå. Mest för att jag glömt ta mina mediciner och dessa får jag inte hoppas över.  Dessutom är det jobbigt att ha med en hund som absolut inte vill vara med.

Jag vet inte om hon är rädd för stugan eller bara tycker det är så himla tråkigt så att hon stretar emot. Hur som helst är det nog egentligen skönare att vara där under heldagar utan jycken. Nu gick det bra den stund jag var där. Hunden satt i sängen och jag hade på kaminen så att ingen av oss frös. Jag tog min kaffekopp och sedan fyllde jag mina tre fröautomater innan jag gjorde det roligaste - vittjade musfällan.

Även denna gång satt där två musar i fällan och jag slängde ut dem i skogen till mat åt hungriga rävar och kråkor. Sedan trädde jag snören genom hålen, hällde i müsli och ställde ut klossen till allmän beskådan för gästande små möss.

Jag passade också på att titta in i matkällaren och det var glädjande. Råttgiftet står kvar orört, så de små odjuren har nog inte varit där. Dessutom har det inte frusit i de burkar och flaskor som står där trots att vi har haft hård kyla på mellan -5 och -20 de senaste veckorna. Julmusten, som står i köksavdelningen är is men den i källaren flyter fortfarande. Det känns bra.

Efter någon timme for jag hem igen, lastad med akvarellgrejerna, för jag känner att jag vill måla lite igen. Eftermiddagen ägnade jag sedan åt att ladda tvättmaskinen, så den var klar att dra igång, lagom till Anna kom hem. Själv fixade jag middag och for sedan till terminens första läxhjälp. Jag hade ett tag tänkt ta tunnelbana, bara för att slippa trängselavgiften, men så slog det mig att jag ju faktiskt får reseersättning och att det går så mycket fortare med bil så jag tog den.

Det ångrar jag inte nu när jag sitter här hemma igen, bekvämt tillbakalutad i favoritfåtöljen och följer Guldbaggegalan med ett öga och bloggen med det andra.

1 comment:

e said...

Låter bra du tar medusinerna seriöst!