Saturday, January 23, 2016

Nu är glada julen slut, slut, slut...

Och idag började vi plocka undan tomtar, stjärnor och ljusstakar, som stått framme sedan i advent. Detta skulle ses som inledningen till fortsatt röjande i smårummen och för att komma någonstans där behövde vi de plastbackar vi sett ut och som passar precis under sängen. Vi behövde också titta efter en ny och betydligt smalare hallmöbel. Den vi har tar mest plats och rymmer mest skräp.


Så vi började med att fara ut till Barkarby för en rundtur i Kamprads butik. På vägen dit stannade vi till och lät bilen få genomgå ett stort program på en biltvätt. Den har nu blivit så smutsig att knappt ens skatteverkets kameror kan fånga registreringsnumret, när man passerar en trängselstation. Det kanske är bra, men det skadar nog bilen mer än det nyttar min plånbok, så vi körde in i en automattvätt. Det gjorde underverk.


Ute i Barkarby traskade vi omkring och handlade, förutom plastbackarna, en ny kaffebryggarkanna och en lyxig räksmörgås. Den gjorde oss gott. Väl hemma började Anna i rask takt att plocka undan julen och sätta upp nya gardiner och allt blev så fint. Vi har länge talat om att börja restaurera köket och plötsligt undrade Anna vad det är vi väntar på vad gäller det projektet. Det undrade jag också och plötsligt enades vi om att sätta igång nästnästa vecka. Då skall jag ha jycken så veckan är ändå förstörd och då kan jag lika gärna börja jobba med målarpenslar och skurtrasor.

1 comment:

Anonymous said...

Den där maskinen, som tvättar bilar gör allt väldigt smidigt. Man betalar, kör in och sitter still! Det passar mig bra. Kanske blir bilen inte lika ren överallt, som när man skrubbar för hand, men vad gör det!(Lycka till med köket!)
/sysM