Friday, January 01, 2016

Nyårsdagen

Det är skönt att sova ut ordentligt och idag vaknade jag också sent, utsövd och pigg. Vi inledde med frukost och sedan satte jag mig att skriva om nyårsaftonen i min blogg innan vi resonerade oss fram till var, när och (i viss mån) hur, vi skulle gå på bio idag. Det var filmen "En man som heter Ove" som stod på önskelistan och vi enades om 16:20-föreställning vid Heron City i Kungens kurva.

Vi hade nu så gott om tid att Anna tog sig en långpromenad medan jag själv satte jag mig att navelskåda i favoritfåtöljen. Jag vaknade lagom tills dess att Anna kommit hem och börjat griljera den skinka vi köpte häromdagen. Det gick utmärkt men sedan var det dags att åka iväg och vi fick oss två härliga biotimmar.

Filmen var både gripande, rolig och bra och publiken satt kvar och hämtade andan en stund medan eftertexterna gick. Vi for hem via apoteket där Anders hämtade ut lite astmamedicin och väl hemma avnjöt vi färsk julskinka med stekt potatis och rödkål. Det är bara jag som äter rödkål eftersom övrigas matkultur ännu inte nått de höjder då den rätten är självklar.

Kvällen ägnas nu TV med På Spåret där vi fick ihop 48 poäng. Därefter blev det någon krönika från TV4 men där ägnar jag mig mer åt skrivande.

No comments: