Wednesday, January 13, 2016

Tjugondag Knut

Idag nådde jag alltså fram till årets första fria dag - ingen hund, inga gäster, inga tider (nästan) och jag såg väldigt mycket fram mot att få tillbringa hela dagen ute i stugan. Ändå kände jag en viss tvekan i morse ty jag var inte helt fräsch märkte jag. Kanske ingen direkt feber men ändå kände jag mig lite varm och svettig och jag tvekade flera varv innan jag slutligen gav mig av. Det ångrade jag inte.


Jag började med att åka och handla på ICA och där tog jag i ordentligt för att fira min fridag och även att det idag är Tjugondag Knut. Det blev årets första semla. Det blev lite gott bröd, god ost och ett päron därtill och det blev en rejäl köttbit med potatissallad.


Allra först möttes jag dock av den glädjande synen av två musbakar, som stack ut ur den gammaldags musfälla, jag fått av Anders i julklapp. Jag hade aldrig trott att den skulle fungera så glädjen blev stor över att den verkligen gjorde så. Jag skickade bilden till både Anders o Anna, vilka reagerade lite olika. Även Anders blev mycket glad.


Glädjande var det också att det gick så lätt att sätta i nya "gnag"trådar. Bara att peta dit med hjälp av en hattnål, som legat länge i en hylla i storstugan. Jag var över huvud taget inne i storstugan hela dagen och där var det varmt och gott tack vare kaminen och värmeljus. Så varmt att jag bara kunde ha tänt kaminen korta stunder då och då.


 Till lunch åt jag min entrecôte med stort välbehag och sedan ägnade jag eftermiddagen åt att ligga och titta på tågfilmer, både på DVD och VHS. Det tog lite tid innan dessa medier vart varma nog att börja funka men sedan fungerade filmerna utmärkt.


Jag var kvar där ute till sextiden då jag for hem och letade upp en elgitarr, som står här och som Anna ville ha till skolan. Jag for sedan och hämtade hem henne och kollegan G, som jag brukar köra när de har sena kvällar. Och nu sitter vi här, alla tre, för Anders har varit nere på möten idag och skall följa med oss upp till Kallax i morgon  med samma plan som vi tar.

No comments: