Thursday, January 21, 2016

Nya uppgifter

Jag har inte bara postat brev idag. Jag har också varit ute i stugan och kollat musfällan. Tyvärr hade jag med vovven, som inte tycker om detta. Men nästa vecka slipper jag henne! Idag var det ingen mus alls i fällan och det kan man ju tolka som att de antingen lärt sig eller att de tagit slut. Så v'l är det nog inte så jag flyttade på fällan för att mina små fiender skall möta den på en annan plats och kanske tro att den inte är lika farlig längre.


För egen del hade jag med mig en semla ut idag. Jag hade nämligen vågat mig upp på vågen i morse. För första gången i år och till min stora förvåning visade den tvåsiffrigt! Det bara måste man ju fira men i butiken fanns det bara semlor i tvåpack. Nu är det ju så att Anna mycket framgångsrikt börjat följa ett viktväktarschema denna vecka och jag vill ju inte förstöra för henne så semla nummer två tog jag hem och gömde på ett säkert ställe. Jag får offra mig och peta i mig den själv i morgon.


Resten av eftermiddagen ägnade jag åt att börja på en ny målning och klockan sju for jag iväg till körens ordförande, som skulle introducera mig i en uppgift jag aldrig haft tidigare. Jag skall bli kassör i kören. Han tog sin informationsuppgift mycket seriöst, men jag fattade väldigt snabbt och fixade raskt i ordning ett excelblad för bokföringen när jag kom hem. Och nu har vi sett antikrundan och mästerkocken och skall strax sova en välförtjänt sömn.

No comments: