Saturday, January 09, 2016

Gourmetmiddag i Edward Bloms anda

Text kommer så småningom... Kanske ...


OK. Några rader i all hast innan mötet med kudden. Första gästfria dagen i år inledde vi med "ring så spelar vi" och skinksmörgås. Sedan for vi iväg till Bromma och handlade inför kvällens bjudning med Robert och Caroline. Det skulle bli mat ur den bok av Edward Blom, som jag fick i födelsedagspresent i fjol. Vi hade valt torskrygg med parmaskinka till huvudrätt och en tarte tatin till dessert.
Alla rätterna var rätt snabblagade och ingen av dem kunde egentligen förberedas särskilt mycket så vi avvaktade med köksarbetet och städade i stället. Bl.a. gjorde jag en välgärning genom at bära upp en massa gamla skolplancher på vinden och sedan lyfta upp sängen så att vi kunde dammsuga under den. Nu fick vi plötsligt plats för stora fina förvaringsboxar av plast och dessa skall vi sticka till IKEA och köpa i morgon.


Strax före halv sju var sedan allt klart så långt det kunde förberedas, dukat och fint. Bara att hugga in.


För att hedra kvällens gästkock dukade vi ett kuvert till herr Blom, med boken och min stråhatt som symboler för mästaren.


Alt gick bra och kombinationen fisk och knaperstekt skinka blev fin.

Speciellt stolt vart jag över desserten, som kan strula till sig väldigt om man inte har rätt handlag. N JU hade jag tur och äpplekakan höll samman fint när jag vände upp den på sitt fat.

Efter maten satt vi sedan och pratade respektive tittade på you tube-klipp till midnatt. En trivsam kväll.

No comments: