Sunday, January 10, 2016

Tusen och en natt

Tusen och en natt var för några år sedan titeln på en synnerligen barnförbjuden TV-serie på en lika barnförbjuden TV-kanal och något som sågs av tusentals barn varje vecka. Själv fick jag bara avnjuta serien via hörsägen, men ikväll fick jag chansen på riktigt. På Boulevardteatern på Götgatan, där vår lilla bekanting Julia, går på teaterskola och där hon och de andra tjejerna nu avslutar sin utbildning med denna föreställning.


Det var bara en kille med i ensemblen och han fick spela skurkrollen, en roll, som är lätt att hitta i en kultur där familjens heder går miltals före sunt förnuft. När det behövdes fler manliga roller tog tjejerna på sig dessa och det hela blev en mycket trivsam och sevärd föreställning. Det är bara att önska de unga skådespelarna fortsatt framgång på de tiljor som föreställa världen.


Söndagsnöjet är numera att fylla in dosett
Efter pjäsen for vi och hämtade lilla Noomi och sedan fortsatte vi ner till Carina och hennes pojkar med sängkläder och annat, som vi städat undan idag. Vi har nämligen fortsatt röja och det är riktigt så man känner hur karman stiger för var sak vi bär bort. Jag har dock blivit bra snuvig och nästan lite hängig idag så jag har inte tagit i över hövan. Det har gått bra ändå. Jag har hur som helst ingen feber utan är bara sådär behagligt trött så att en god bok, en ask choklad och viloläge är den optimala vårdformen.

Min del av röjningen blev att laga denna jordglob,
som inte lyst på många, många år....
Fast i morgon hoppas jag att jag skall kunna ta mig ut till stugan igen. Jag behöver hämta alla mina tomdunkar och fara och fylla på fotogenförrådet på Fogas, stadens bästa affär. Och kanske se om något liten mus fastnat i fällan, hur kallt det är i källaren och om fåglarna ätit upp de frön de fick i fredags.

No comments: